Gyöngy és flitter hófehérben

Gyöngyök és flitterek használatával változatos és nagyon szép díszítéseket hozhatunk létre. Sok gyakorlással és türelemmel egészen aprólékos mintákat is készíthetünk. Variálhatunk különböző színeket, csillogó -és matt felületeket.

Én két fehér felsőt választottam. Az elsőnél zsinórral kialakítottam egy vonalas mintázatot,amit aztán gyöngyökkel díszítettem. A másodiknál egy csipke hatású felületre gyöngyöket és flittereket varrtam, az alapminta kialakítását követve.

  1. Zsinór és gyöngy                                                                                                          Első lépésként, leveleket formázva felvarrtam a zsinórt, folyamatos átöltésekkel, majd a felfűzött gyöngyöket kettesével-hármasával hozzáöltöttem az anyaghoz, kitöltve így a kialakított formákat. A gyöngyöket felfűztem egy fehér cérnára, ez a fűzőszál. Felvarrásnál a fűzőcérnát rögzítjük a varrócérnával, majd átvezetjük a gyöngyökön is. Az elkészült gyöngy díszítés egyedivé teszi ezt a szép, lágy esésű, könnyű anyagú felsőt, anélkül, hogy az eredeti karaktere megváltozott volna.                                                                                                                                        
  2. Gyöngy és flitter                                                                                                            Az eleje közepén lévő virágmotívum szirmait felváltva gyöngyökkel és flitterekkel varrtam ki. A közepére kör alakú kristályt rögzítettem. A pánt alatti három levelet is hasonlóképpen díszítettem, ahol ezüst szalmagyöngyöket is használtam. A flittereket egyesével, gyöngyök befogásával varrtam fel (lásd előző bejegyzés). A felső csipkeszerű kialakítása egyébként is nagyon szép,a célom az volt,hogy különlegesebbé tegyem.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük