Textil spray minden mennyiségben 5.

A díszítéshez ma egy hosszított garbót választottam. Sárga,narancs és világoszöld színnel festettem,saját készítésű sablon felhasználásával.

img_0033

Mindenki ismeri a papírból kivágott kis “terítőket” vagy hópelyheket,amiket a gyerekek szoktak készíteni összehajtogatott papír bevagdosásával. Most én is ezt a módszert választottam. Egy sima A4-es papírból kivágtam egy kört,összehajtogattam,majd saját elgondolás szerint,kis ollóval formákat vágtam bele. Ez lett a sablonom.

img_0030

Nem tudtam,hogy nem fog e elázni a festéktől,mert ilyen vékony papírsablont még nem használtam. Óvatosan fújtam be a hátulját ideiglenes ragasztó spray-vel,hogy az se nedvesítse át túlságosan,majd finoman rányomkodtam az anyagra, Festés előtt ne feledkezzünk meg a szükséges letakarásokról és alábélelésről,hogy festék csak oda kerüljön,ahová szeretnénk. Mielőtt az anyagra fújnánk,spricceljünk kettőt-hármat egy semleges felületre,hogy megfelelően elinduljon a szórás.img_0036img_0039

Ezután kezdődhet az első szín felvitele. Kicsit várjunk (kb. 1/2 óra),amíg a festékréteg nagyjából megszárad,mert,ha rögtön ráfújunk a következővel,akkor összemosódnak a színek. Mindig a világos árnyalatokkal kezdjük. Én sárgával indítottam,majd jött a narancs és végül a zöld.

img_0050

img_0051img_0053

Amikor kialakult a minta,akkor elszórtan,a felső részen is vittem fel egy keveset mindegyik színből. Nagyon jól működött a papírsablon, háromszor fújtam rá ragasztót,festéket,és kibírta. Ha félünk az elázástól,akkor olyan papírt válasszunk,ami kicsit erősebb,de még könnyen vágható. Ha teljesen megszáradt a festék (kb. 2-3 óra),akkor rögzíthetjük. A fixálást,mint az eddigi mintáknál,most is,pár perces vasalással végezzük,egy vékony anyagrétegen keresztül.

És a végeredmény:

img_0057

Én szívesen viselném! Ha te is szeretnél hasonlót,akkor ne habozz!                         Minden kérdésre szívesen válaszolok!Tarts velem legközelebb is!