Textil spray minden mennyiségben 8.

A mai az utolsó bejegyzésem a textil spray témakörben. Természetesen ezután is fogjuk ezt a technikát alkalmazni,de a továbbiakban sok más textiltrükkel együtt.

Most egy türkiz színű, hosszított tunikát választottam,flitteres vállmegoldással.

img_0055

A sablont magam készítettem műanyag lapból,egy kinyomtatott kép alapján.

img_0035

Kivágókéssel vágtam ki a sablon megfelelő részeit,így a festék most csak a belső részeket tölti ki és nem terül szét szórt hatással az anyag felületén,mint a korábbi mintáknál. Mint ahogy az eddigi mintáknál,most is le kell takarni a ruha védendő részeit, illetve rögzíteni a sablont az anyaghoz ideiglenes ragasztó spray-vel (lsd. Tudástár),hogy festés közben ne mozdulhasson le. Ne felejtsünk el a festendő felület alá védőréteget tenni,az esetleges átütések miatt!

img_0056

Először csillogó pink,aztán csillogó ezüst textil spray-t használtam (Marabu Fashion Shimmer márkájút).

Az első,pink réteg részleges száradása után (kb. fél óra) fújtam rá vékonyabban az ezüst festékkel. A szemöldök és az orra vonalát ezüst színű textilfilccel igazítottam ki,mert a nagyon apró részeket nem adta volna ki a szóródó festék. A teljes száradás után,vasalással fixáltam a mintát,majd pausz papíron keresztül ragasztható strasszokat “vasaltam” a minta különböző részeire. A ragasztható strassz olyan kis kövecske,aminek a hátulja ragasztó réteggel van bevonva,ami hő hatására megolvad,és az anyaghoz rögzül. Ha ilyen kövecskét vasalunk fel,mindenképpen rakjunk az anyagréteg alá védőréteget ,mert a ragasztó átüthet és hozzáragadhat az alsó anyagréteghez,amikor megolvad.

img_0071

 

Íme:

 

img_0086img_0088

Imádom a csillogós mintákat! Szerintem ez is szépen sikerült. Remélem,ti is kedvet kaptatok,hogy hasonlókat készítsetek! Ajánlom figyelmetekbe a korábbi bejegyzéseimet,ahol részletes leírásokat találtok a festések elkészítéséhez! Ha még több ötletet szeretnétek,ne hagyjátok ki ötletcsomagjainkat! ITT  is feliratkozhattok! Várom a kérdéseket és a hozzászólásokat is! 🙂