Textil spray minden mennyiségben

A következő technika,amivel megismerkedünk,rendkívül szép és látványos díszítési mód. Mintakészítés,színezés textilspray-vel.

letoltes

Ez a festék flakonos,szórófejes kiszerelésben kapható. Színei intenzívek,jól kombinálhatók egymással. Használat után is puha marad az anyag,nem keményedik meg a felülete. A festéket fixálhatjuk vasalással,egy vékony anyagrétegen keresztül,vagy előmelegített sütőben is,8 percig 150 fokon. Ezután után tartós és 40 fokon mosásálló marad. A festett ruhadarabot, inkább kifordítva mossuk. Szórt,játékos,színátmenetes felületek létrehozására és sablonozásra is tökéletes.

marabu_cosmopolitan_fashion-spray_trendset_spruhfarbe_textilfarbe_textil_shirt_hemd_batik_fashion_kleidung-2sablonhasznalat-tipp

 

Viszonylag egyszerűen és gyorsan érhetünk el látványos eredményt ruháinkon,kiegészítőinken. Erőteljes,matt és fényes,csillogó színekben kapható. A matt típusok világos anyagra valók, a csillogó színek inkább sötét textileken mutatnak jól. A festékszórás kiegészítéseként használhatunk Fashion Kontúrt vagy más tubusos textilfestéket. Mintákat,feliratokat rajzolhatunk a már kiszínezett felületekre. Feliratok esetében az ajánlott szórási távolság 3-5 cm,nagyobb felületek színezésénél 15-20 cm. A festék teljes száradási ideje kb. 2 óra, a kontúré kb. 6 óra. Textil díszítő spray-t kézműves,kreatív webáruházakban,boltokban vásárolhatunk. Az általam használt Marabu Fashion spray ára 1200 Ft  körül, a csillogós (Shimmer) változata 1500 Ft körüli áron kapható. Egy flakon 30-40 minta elkészítésére elegendő.

hqdefault

A következő hetekben ezekkel a festékekkel fogunk klassz mintákat készíteni. Első körben a sima,majd később a csillogós változatokat próbáljuk ki. Szerintem fantasztikus dolgokat hozhatunk létre ezekkel a festékekkel! Tartsatok velünk! Kérdezzetek bátran! Ha feliratkoztok az ötletlevelünkre, ITT ,biztos nem maradtok le semmiről!