Textilfilc varázslat 5.

Mára egy fehér színű vászon nadrágot választottam. Szerettem volna  most egy kicsit más jellegű mintát rajzolni.

Végül is ez a sablon lett a befutó:IMG_0158

Nagyon tetszik ez a forma,bár én több színben képzeltem el. Arany,glitteres meggy piros és barna textilfilcet választottam hozzá. Mivel elég sok vékony vonalvégződés van benne, ezért könnyebb 1-2 mm-es filccel megrajzolni. Nekem azért sikerült 2-3 mm-essel is megoldani. A sablont, kinyomtatás után, átmásoltam, vasalós ceruzával (transzfer pencil), egy pausz papírra.

IMG_0161

Aki nem olvasta a korábbi bejegyzéseinket,annak elmondom, ha esetleg még nem ismerős,a transzfer ceruza, olyan speciális ceruza, amellyel, ha a pauszpapírra rajzolunk, a mintát át tudjuk vasalni az anyag felületére. Arra viszont feltétlen figyelnünk kell, ha a minta szempontjából lényeges, pl. feliratoknál, hogy a minta tükörképe fog az anyagra kerülni!                                                                                                             Szóval, átmásoltam a mintát a pausz papírra, aztán átvasaltam a nadrág jobb szára elejére. Felvasalás előtt győződjünk meg róla, hogy a minta a megfelelő helyre kerüljön, ha kell mérjük ki, jelöljük be a helyét. Ezt úgy is csinálhatjuk, hogy felvesszük a ruhadarabot, már, ha saját részre készül, és magunkon bejelöljük, akár szappannal,akár gombostűvel, hogy hová szeretnénk rajzolni. Bárhová helyezhetjük a mintát, ahová csak akarjuk.   (Erről még később lesz szó részletesebben is.)

IMG_0217

Az átvasalás során viszont, most ért egy kis meglepetés. Nem tudom milyen oknál fogva, talán túl rövid ideig vasaltam a papírt, vagy az anyag felületét kezelték le valamivel, de a minta sokkal halványabban jelent meg, mint, ahogy vártam.

IMG_0221

Így az egészet átrajzoltam, puha grafitceruzával.

IMG_0225

Amit egyébként is meg lehet tenni, hogy jobban látszódjanak a vonalak.                             A megrajzolás után már csak a “színezés” volt hátra.

IMG_0226IMG_0229

Mikor a minta megszáradt  (1-3 óra), pár perces vasalással fixáltam, egy anyagrétegen keresztül.

Nekem nagyon tetszik a végeredmény.

IMG_0235

Nektek is?

Viszont arra gondoltam,hogy tegyük egy kicsit játékosabbá, nézzük meg milyen lesz,ha még tovább dolgozunk ezen a nacin. Ha legközelebb is velem tartotok,megláthatjátok mit találtam ki!

Addig is olvassatok minket és iratkozzatok fel még több ötletért ITT!