Textilfilc varázslat 6.

A mai napra egy fekete szoknyát választottam,melyre egy többszínű,hangjegyes mintát készítettem.

IMG_0040

Először kinyomtattam a mintát egy matricapapír (öntapadós papír) színoldalára,majd késsel kivágtam a szükséges részeket. A kivágáshoz vágóalátétet használtam.

IMG_0045IMG_0046

Ha a minta szempontjából lényeges,ahogy már a korábbiakban is jeleztem,figyeljünk oda,hogy a minta tükörképe fog az anyagra kerülni abban az esetben,ha a matricapapír hátoldalára nyomtatjuk a mintát,ha a színoldalára (fényes fele),akkor pedig az eredeti minta kerül majd rá. Óvatosan vágjunk,kis lépésekben haladva,nehogy lehúzzuk a tapadós réteget,vagy elszakadjon a papír a keskeny részeken.

Ezután ráragasztottam a sablont a szoknya jobb elejére.

IMG_0052

A kivágott részek szélénél igyekezzünk jól rásimítani a papírt,hogy ne menjen be alá a festék. Ezt megelőzhetjük azzal is, hogy színezésnél mindig a sablon széléről színezünk a minta belseje felé. Nyugodtan rámehetünk a sablonra a filccel. A színezéshez ezüst,világoskék,fehér és rózsaszín textilfilcet választottam, sötét anyagra valót, 2-3 mm-es hegyvastagsággal.

IMG_0053

IMG_0055

 

 

 

 

 

 

Ezt a mintát még frissen festet állapotban fotóztam,úgyhogy még hátra van a vasalással fixálás,amit néhány percig, egy vékony anyagrétegen keresztül (vagy kifordítva) végezhetünk el. Természetesen vasalás előtt meg kell várni,hogy megszáradjon a festék,ez vastagságtól függően 1-3 óra.

IMG_0072IMG_0066

Szerintem, ez a minta is nagyon klassz lett. Ha tetszett próbáljátok ki ti is!                   Olvassátok korábbi bejegyzéseinket is!                                                                                 Nem szeretnétek lemaradni további ötleteinkről?Akkor ITT feliratkozhattok!