Tudástár

Fashion kontúr: tubusos kiszerelésű,sűrűbb állagú textilfesték,mely vonalas minták kialakítására alkalmas,sima vagy festett textil felületen.

Ideiglenes ragasztó spray: flakonos kiszerelésű, fújható ragasztó,mellyel ideiglenesen rögzíteni tudjuk a sablont a textília felületére,majd használat után nyom nélkül eltávolítható.

Kivágókés: kreatív célra kialakított,cserélhető pengés,kis méretű kés,mely papír alakzatok,műanyag sablonok,gumilapok kivágására alkalmas.

Matrica papír: öntapadós papír,mely matricák,öntapadós sablonok készítésére alkalmas. Hátsó rétegét eltávolítva ragasztható fel. Textilről nyom nélkül eltávolítható. Sablon készítésénél mindenképpen vegyük figyelembe,hogy,ha a papír színoldalára nyomtatjuk a kivágandó mintát,akkor az eredeti,ha a hátoldalára,akkor a tükörképe fog az anyag felületére kerülni!

Minta: az a megrajzolt vagy kinyomtatott forma,alakzat,amelyet szeretnénk felvinni a ruhadarab vagy textília felületére.

Pausz: másoló papír,mely áttetsző,sima felületű papír (nem zsírpapír és nem sütőpapír).

Ragasztható strassz: olyan kis kövecske,aminek a hátulja ragasztó réteggel van bevonva,ami hő hatására megolvad,és az anyaghoz rögzül. Rengeteg színben és formában kapható. Dekorpákával és vasalóval is rögzíthető,a ragasztós felével egyszerűen csak ráhelyezve a textilre. Vasalás esetén (kb. 20 másodperc) használjunk vasalópapírt vagy pauszpapírt. Minden esetben tegyünk a díszített anyagréteg alá egy plusz réteget,mert a ragasztó átüthet az alsó anyagrétegre is. Kirakhatunk különböző mintákat,feliratokat ezekből a kövekből,vagy egyszerűen csak szétszórva is elhelyezhetjük.

Sablon: olyan megrajzolt vagy kivágott forma,melynek segítségével a minta felvihető a textília felületére. Készülhet papírból,öntapadós papírból,műanyag lapból,vastag fóliából. Megvásárolható készen,vagy saját kezűleg is elkészíthető.

Textil díszítő spray: flakonos,szórófejes kiszerelésű textilfesték,amellyel szórt,színátmenetes,dekoratív mintákat készíthetünk,szabadon fújás,vagy különféle sablonok segítségével. A színei intenzívek,keverhetők,jól kombinálhatók. Fixálása szintén vasalással történik. Normál és csillogós színekben kapható.

Textilfilc: olyan speciális filctoll,amely,festékanyagának köszönhetően,alkalmas textilek,ruhák díszítésére. A filccel a textil felületére rajzolhatunk bármit,melyet vasalással rögzíthetünk,hogy tartós és mosásálló legyen. Különböző,normál és glitteres színekben,többféle hegyvastagsággal kapható,illetve választható világos -és sötét anyagra való változata is.

Transzfer ceruza: vasalós ceruza,mely pauszpapírról átvasalható a textil felületére. A pauszra átmásoljuk a mintát,amit aztán a ceruzás felével ráfordítunk az anyagra,és vasalóval figyelmesen átvasaljuk. Arra figyeljünk,főleg feliratok esetében,hogy a minden esetben a minta Tükörképe fog az anyagra kerülni!

Vágóalátét: öngyógyuló,rugalmas alátét lap,melyen tökéletesen vághatunk bármit,kreatív célzattal. Különböző méretekben kapható.